Värmebölja och strömlöst

Det har blivit varmt här på ön. Riktigt, riktigt varmt. Nu snackar vi badvatten i havet som når badkarstemperaturer och inte svalkar det minsta och sand som bränner under fötterna mitt på dagen. Lägg till en strömlös dag här på ön så kan ni gissa hur varmt vi har haft det idag. Vi skulle ta en sväng till gymmet efter lämning på skolan och höll helt på att tyna bort där inne i lokalen med nästintill obefintligt med luft och ingen AC. Härdade ändå ut trots att svetten lackade och det till och med rann svett från smalbenen. Ensamma var vi också efter en stund. Konstigt kan man tycka. Efter gymmet blev det en välförtjänt förmiddag på stranden tillsammans med våra vänner. Inte ofta vi hänger på stranden. Men efter flera intensiva dagar av jobb så kändes det välförtjänt. Bättrade på brännan lite grann och bara umgicks över en soda vatten och senare även en lunch på Relax bay. Mys!

Longstaybarnen har sportlov den här veckan men vi klassades inte in i den kategorin då vi är här mindre än 17 veckor så inget sportlov för oss. Eftersom alla i Rasmus klass har sportlov så har han fått gå in i en annan klass och verkar tycka det är kul med lite nya kompisar. Underbart att se hur barnen anpassar sig och hittar nya möjligheter. Vi ska dock ta två dagar ledigt ändå och åka iväg på ö-tripp på torsdag. Mer om det senare. Efter skolan hängde vi med vänner på stranden. Fotbollstennis, beachvolleyboll och king stod på schemat. Vad annat kan man tänka sig när fem grabbar är i farten. Hugo önskade sig sushi till middag redan när han slog upp ögonen i morse. Klart vår lilla sushiälskare ska få sin favorit. Han kollade igenom hela menyn och ville beställa allt han inte hade testat innan. Så himla kul!

I övrigt så är det galet svårt att få i sig tillräckligt med vätska just nu. Minst ett träningspass om dagen och så värmen på det. Vi dricker vatten i massor, vätskeersättning och en och annan läsk men ändå ligger man på gränsen. Kroppen har nog ännu inte riktigt vant sig vid den chockartade värmen som kom för bara några dagar sedan.

Ett dopp i poolen är skönt när skolan är slut för dagen.
Ett dopp i poolen är skönt när skolan är slut för dagen.
Svettigt på gymmet.
Svettigt på gymmet.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *