Om att fylla år utomlands

Igår var det äntligen dags för vår stora grabb att fylla åtta år. Vår snälla, omtänksamma, bolltokige och envise kille. Som han har längtat sista veckan och räknat ner till den stora dagen. Det här är faktiskt sjätte gången som han firar sin födelsedag i Thailand, så han har en viss vana. Och vi kan onekligen konstatera att ett februarikalas hellre hålls på en strand i värmen än i ett kallt Sverige. Det finns liksom utrymme för en helt annan sorts aktivitet och lek. Att fira sin födelsedag utomlands är ungefär lika problemfritt som att fira jul utomlands. Barn är framför allt väldigt anpassningsbara och Rasmus tyckte mest att det skulle bli kul att få bjuda lite andra kompisar och så får man ju andra paket än i Sverige och det var också positivt. Dagens började med den obligatoriska frukosten på sängen med fattiga riddare, chokladmjölk och en liten specialgjord tårta. Paketen revs upp i en faslig fart och sedan var det dags att gå till skolan.

Alla barnen i klassen och några andra kompisar skulle följa med hem direkt efter skolan så vi gissar att det var ganska stimmigt i klassrummet sista timmen. Många förväntansfulla barn. Vi startade i salan utanför huset där vi bor med paketöppningslek och glass i stora lass. Efter det hade den nyblivna åttaåringen beställt skattjakt. För lite nytänk så satte vi ihop en pokémonjakt med skattkarta där pokémonbollar var utmärkta på kartan. Där det fanns pokémonbollar skulle barnen leta efter gula ledtrådar och i området runt där vi bor fanns tolv gömda pusselbitar som skulle bilda en sista ledtråd. Gissa om det var en populär skattjakt?! Pusselbitarna blev till en Pikachu som skulle hittas på stranden och där fanns också skattgömman. Mer energipåfyllnad och sedan lekar på stranden. Fylla vatten i flaska, bygga högst sandslott, gräva djupast grop och kom under hökens vingar var populära grenar. Bästa kalaset någonsin fick vi i betyg efteråt så nog var han nöjd vår åttaåring som lyste som en sol hela dagen.

Efter kalaset var det dags för strandfotboll och sedan var det enligt önskemål dags att svira om och åka till Longbeach och Mr Wee för pizza med vänner. Vi hade förbokat bord och lite i förbifarten nämnt att Rasmus fyllde år så när vi kom ner till stranden var långbord uppdukat med massor av ballonger. Efter middagen släcktes hela restaurangen ner och personalen kom in med tårta, tända ljus och sjöng för födelsedagsbarnet. Vilken lycka! Barnen spelade beachvolleyboll på stranden fram till sent och trots att det var trötta barn när vi kom hem så hade vi en oändligt lycklig åttaåring!

Obligatorisk paketöppning och frukost på sängen.
Obligatorisk paketöppning och frukost på sängen.
Dags att hämta tolv förväntansfulla barn från skolan.
Dags att hämta tolv förväntansfulla barn från skolan.
Paketspel och glasspaus
Paketspel och glasspaus
Dags för pokémonjakt livé!
Dags för pokémonjakt livé!
Lycklig lillebrorsa har hittat två pusselbitar.
Lycklig lillebrorsa har hittat två pusselbitar.
Samarbete för att lösa pusslet.
Samarbete för att lösa pusslet.
Äntligen är Pikachu hittad!
Äntligen är Pikachu hittad!
Strandlekar.
Strandlekar.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Om att fylla år utomlands

  Brittis

  (13 februari, 2017 kl. 22:29)

  ??Grattis i Efterskott Fina Rasmus??

   Malena

   (16 februari, 2017 kl. 14:28)

   Rasmus tackar för hälsningar!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *