Koh Lanta Tougthest

Idag var det dags för Koh Lantas allra första Tougthest tävling någonsin. Starten gick vid Slowdown och deltagaravgifterna gick oavkortat till Lanta Animal Welfare (vilka är en ideell organisation för alla herrelösa hundar och katter här på ön). Tävlingen var till för alla och det fanns en klass för mindre barn, en för lite äldre och så klart även för vuxna. Vår sjuåring älskar att springa lopp så han var galet taggad. Sprang omkring på stranden innan, värmde upp och undrade om det inte var dags än. Tillslut var det äntligen start och de äldre barnen (den grupp som han valde) sprang först en bit på stranden, sedan hopp i vattnet för spring/sim i vattnet och avslutningsvis hinderbana där det också fanns riktiga gladiatorer att ta sig förbi. Superkul! Alla deltagande barn fick sedan glass och vi tog oss ett välförtjänt dopp i poolen. Eller det var väl mest en familjemedlem som hade förtjänat det men vi andra var ju ändå bra på att heja.

På kvällen tog vi oss in till Saladan och eftersom vi var sugna på ett litet break från thaimaten så fick det bli sushi på Lemongrass. Wow, vilken sushi! Vi var riktigt imponerade för vi är ju trots allt i Thailand. Hugo är en riktig liten sushiälskare och det är så kul att se hur han gärna vill testa och sedan glupskt slukar bit efter bit. Vi har också lyxat med svenskt smågodis från LantaDivers. Det är inte varje lördag som vi unnar oss det men grabbarna var lyriska. Ändå på något sätt skönt att lösgodis här nere är lyxkonsumtion. Det är inte något som man har råd att köpa hela tiden och något som man verkligen tänker efter innan man köper. En bit vägs mot hur sugen man är på en annan bit för att inte stoppa för många i påsen. Hemma i Sverige är ju godis så billigt att påsen oftast blir större än den borde.

Dags för Koh Lantas allra första Toughest tävling.
Dags för Koh Lantas allra första Toughest tävling.
Ville man inte delta så gick det ju lika bra att njuta av utsikten och heja.
Ville man inte delta så gick det ju lika bra att njuta av utsikten och heja.
Uppvärmning är viktigt även fast det redan var väldigt varmt.
Uppvärmning är viktigt även fast det redan var väldigt varmt.
Efter löpningen var det dags för simning.
Efter löpningen var det dags för simning.
Avslutning på banan var hinderbana.
Avslutning på banan var hinderbana.
I kväll blev vi sugna på något annat och enligt femåringens önskemål blev det sushi.
I kväll blev vi sugna på något annat och enligt femåringens önskemål blev det sushi.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Koh Lanta Tougthest

  Mikael

  (4 februari, 2017 kl. 16:49)

  Så härligt ni ser ut att ha det! Någon av de vuxna W som körde loppet?

   Malena

   (5 februari, 2017 kl. 13:40)

   Det har vi! Resten av familjen hejade på… 6km löpning i galen värme kändes faktiskt inte helt bekvämt för varken mig eller Jesper (trots de stora löpare som vi är:))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *