Skolstart och fredagshälsning

Lyxfrukost en fredag.
Lyxfrukost en fredag.

Skolan har börjat här på Lanta. Att se glädjen när barnen studsar iväg och skyndar sig upp ur sängen för att ta sig iväg. Det är fantastiskt! Vi har testat båda de svenska skolorna här på Lanta och båda är väldigt bra på sitt sätt. Att vi valt Sanuk Svenska Skolan beror på att den ligger precis i området där vi bor. Det är enkelt och smidigt. Första dagen var det inskrivningssamtal, igår var det heldag och idag, fredag, slutar alla barn klockan 12. Helt inne i vardagen är vi med andra ord inte. I förskolegruppen är de 10 barn just nu på två pedagoger och i ettan lika många barn på en lärare. Som max kommer det att komma upp till 12 barn men sedan brukar det mattas av igen efter sportlovet. Lärarna verkar som vanligt helt suveräna. De första dagarna har det varit mycket fokus på samarbetsövningar och att barnen ska lära känna varandra även över åldrarna. Det är det som är så underbart här, åldern är bara en siffra. De stora barnen tar hand om de mindre, ettor leker med treor, ja allt är möjligt.

Fredagsshaken.
Fredagsshaken.

Vår fredag har hittills varit av bästa slag. Vi vuxna åkte iväg för frukost på Lemongrass i Saladan. För endast 149 bath per person så serverades det nybakt och ugnsvarmt bröd med diverse pålägg, grönsaker, icke sötade yoghurt (hårdvaluta här i Thailand) med musli, ägg, kaffe och juice. Toppa det med utsikten så förstår ni att vi hade det bra. Efter det blev det gymmet och sedan massage på stranden under en timme. Efter hämtning så gick vi direkt ner på stranden för lunch och en stor jordgubbsshake (vätskepåfyllning är viktigt och ibland svårt så en shake eller läsk är aldrig fel). Barnen fick ta varsin massage för att koppla av en stund. Annars har dom lite svårt med att ta det lugnt då det finns mycket som lockar och många kompisar som drar. Tror nästan att dom somnade en stund. Ikväll blir det fredagsmys på stranden, middag med kompisar som åker hem i helgen och ett förmodat besök hos den välkände Paz på Indianen. Värre fredagar kan ha med andra ord.

Lite massage för att koppla av.
Lite massage för att koppla av.

Post Author: Malena

4 reaktioner på ”Skolstart och fredagshälsning

  Pappa

  (13 januari, 2017 kl. 13:57)

  Vilka myspysare ni är, men nu är det bara fyra veckor kvar att jobba tills vi kommer. Sedan vill vi verkligen mysa med er.

   Malena

   (15 januari, 2017 kl. 14:47)

   Det får ni göra, men nu har ni fortfarande allt framför er! Bästa tiden:)

  Frida

  (13 januari, 2017 kl. 14:34)

  Vi är så avis, vi vill oxå hänga på Lanta, se Paz eldshow osv… Njut i massor,här i Sthlm är de kallt. Kramar

   Malena

   (15 januari, 2017 kl. 14:46)

   Det är bara att komma hit:) Livet är underbart! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *