Restaurangtips – Star Restaurant i Saladan

Panengcurry, en favoriträtt.
Panengcurry, en favoriträtt.

Lanta är ju som hemma för oss och vi har totalt tillbringat närmare ett och ett halvt år här. Därför tänkte vi nu och framåt dela med oss lite grann av de guldkorn som vi har hittat, som vi har fastnat för och som har varit återkommande år efter år. Vi börjar med den familjeägda thairestaurangen Star som ligger inne i Saladan. Om man åker in i Saladan och kommer till t-korsningen så tar ni höger och följer vägen en bra bit bort. På en pir ut i vattnet ligger vårt favvohak, Star restaurant.

Lunch with a view.
Lunch with a view.

Vi gillar restaurangen därför att de serverar galet god thaimat. Allt vi har smakat på menyn har varit riktigt bra. Kyckling med cashewnötter, red chilipaste och panengcurry är några av favoriterna. De har också riktigt bra priser. För en rätt med ris och ett stekt ägg tar de mellan 80-90 bath. När vi äter hela familjen så kostar det aldrig mer än 350 bath (ca 90 kr), då beställer vi vatten att dricka. Vårt favoritbord ligger längst ut i restaurangen på pålar över vattnet och här hittar man skön skugga och en lätt bris vid lunchtid. Att äta här gör att det knappt är värt att köpa take away och äta hemma. Ni lär hitta oss här flera gånger under den våra månader på ön.

Saladan sett från vattnet.
Saladan sett från vattnet.

Ett tips när barnen är med och äter och framför allt när man inte äter på stranden är att ha med sig någon form av underhållning. Vi kör ofta sten, sax, påse och kortleken finns alltid med i väskan.

Star, en restaurang vi gärna rekommenderar på Lanta.
Star, en restaurang vi gärna rekommenderar på Lanta.

För att förtydliga så är alla åsikter här på bloggen våra egna och det vi själva gillar lyfter vi gärna fram.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Restaurangtips – Star Restaurant i Saladan

  Sara

  (24 januari, 2017 kl. 14:45)

  Hej! Jag hittade precis er blogg, roligt att läsa om era erfarenheter. Vi (jag, min man och vår dotter) kom nyligen till Koh Lanta för första gången och läser jättegärna fler restaurangtips! Vi ska prova Star i morgon, tack!

  Malena

  (29 januari, 2017 kl. 15:00)

  Tack Sara! Hoppas att det smakade:) Ska försöka lägga ut några fler favvoställen framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *