Efter regn kommer solsken

Koh Lanta
Äntligen har stormen dragit bort.

Stormen har nu äntligen bedarrat. Det har till och med pratats om att det var en tornado som drog in över ön. När vi väl kunde ta oss ut igen så såg vi förödelsen tydligare. Tydligen så verkar de flesta inte tidigare upplevt en så kraftig storm, varken lokalinvånarna eller de årligt återkommande turisterna. Det var tak som hade blåst ner, hela restauranger som hade sopats bort och träd som fallit över vägar och kraftledningar. Båtar förliste ute till sjöss och det vi har hört är att några fiskare omkom ute till havs. Hemskt. Det var mestadels norra delen av ön och Klong dao som tog stryk och här som de största skadorna uppkom. I natt och under förmiddagen så var vi fortfarande utan ström men under dagen idag så verkar allt vara igång igen och alla jobbar med att bygga upp det som förstörts.

Koh Lanta
På väg ner mot ”hemliga” stranden.

Kontrasterna och svängningarna är stora och idag sken solen starkt igen. Vi tog oss till ”vår” hemliga strand för att få oss en uppdatering. Stranden var inte alls speciellt hemlig längre utan en stor väg hade dragits ner till stranden. Det fanns en liten sala uppställd där det gick att köpa lite snacks och dricka och det var mycket folk. När vi åkte ner så spekulerade vi i om att det förmodligen kommer att smällas upp en lyxresort vid stranden då de hade rensat friskt bland träden. Då blir det med andra ord inte en strand för oss längre men inte speciellt oväntat. Vi får hitta en ny hemlig strand med andra ord.

Koh Lanta
Vilopaus i skuggan.

På vägen hem stannade vi på Relax bay för en lunch på Lazy Days. Gillar verkligen skarpt det stället och dom svenska ägarna har verkligen lyckats! Relax bay har också ändrats en hel del. Från att egentligen bara haft två ställen att äta på så kantas nu hela stranden av olika små ställen. Mysig strand och särskilt på kvällen men dagtid har vi svårt för att hänga här. Det är liksom lite för mycket sten för att det ska vara kul att bada.

Koh Lanta
Den hemliga stranden som inte är så hemlig längre.

Eftermiddagen spenderades i vågorna på Klong dao med surfing. Det gäller att passa på medans det finns perfekta surfvågor för barnen. Om några dagar kommer vattnet förmodligen att vara helt stilla och hålla sig så fram till mars/april. Att se lyckan i deras ögon när dom fångar den perfekta vågen, det är bara helt underbart! Eftersom Klong dao är väldigt långgrunt så känns det helt okej att vara ute i vattnet även om det är en del vågor och det gör att det är helt perfekt för barnen. Love it! Vår otur verkar dock förfölja oss och på väg hem från stranden så hade grabbarna springtävling med sina polare varav Hugo lyckades trilla och skrapa upp hela armbågen rejält. Nu blir det inget bad och ingen strand för honom innan såret är läkt.

Magiskt vackert idag när vattnet var alldeles turkost. Hemliga stranden Januari 2017.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Efter regn kommer solsken

  Pappa

  (9 januari, 2017 kl. 18:14)

  Oj vad sugna vi blir på att komma ner till er, mindre än fem veckor kvar. Krama Hugo lite extra från oss.

   Malena

   (10 januari, 2017 kl. 08:01)

   Det här är livet:)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *