Väderleksrapport

Ett försök att röja nedfallna träd över ledningar när det slutade blåsa för en stund.
Ett försök att röja nedfallna träd över ledningar när det slutade blåsa för en stund.

Vi har läst om Koh Tao och de delar av Thailand som drabbats av översvämningar och stormar. Det som rapporterades till Sverige var att även Koh Lanta var drabbat men riktigt så var det inte. Nu har dock regnet och stormarna dragit in även över Lanta. Inga översvämningar ännu hos oss då vi har ett bra system för att forsla bort vatten på området. Igår regnade det i princip hela dagen och när det regnar här så regnar det ordentligt. Vi höll oss mestadels inomhus men på förmiddagen tog vi oss ner till stranden för lite löpning och strandfotboll. Vågorna var grymma för surfing!

Tur att det finns kompisar att hänga med vid dåligt väder.
Tur att det finns kompisar att hänga med vid dåligt väder.

Idag vaknade vi till storm. Att det stormar på Lanta är ju kanske inte helt ovanligt under lågsäsong men sist vi upplevde den här typen av storm på ön var när vi var här i september 2012. Under högsäsong skulle vi säga att det aldrig tidigare har hänt när vi varit här. Att gå ut är inte att tänka på. Träd knäcks och saker blåser omkring. Att få en kokosnöt i huvudet skulle inte vara alltför osannolikt.

På inspektionspromenad mellan stormbyarna.
På inspektionspromenad mellan stormbyarna.

Vi håller oss med andra ord inne och är glada att vi köpte på oss ett litet lager av frukt och grönt i går. Strömmen har gått och inte ens extraaggregatet på vårt område går att få på. Ingen matlagning med andra ord och ficklampor på. Efter monsun så brukar vädret vända så efter några dagar med det här så hoppas vi på klarblå himmel. Vi har egentligen inget problem med det här vädret. Det kan vara lite mysigt och spännande ibland men stackars alla semesterfirare som är här på två veckors efterlängtad ledighet.

Skolans tak verkar ha fått sig en törn.
Skolans tak verkar ha fått sig en törn.

Till lunch fick vi äta mackor och lite frukt med tända ljus. Efter det så mojnade det lite och vi vågade oss ut en sväng runt området. Det var många träd som fällts… Vi har tur att vi har ett extraaggregat och nu har även det gått igång framåt eftermiddagen. Då har vi i alla fall elektricitet och kan laga lite mat. Nu verkar det tillta igen med ovädret. Tur att det finns många barn i huset som springer och leker med varandra.

Promenad runt kvarteret.
Promenad runt kvarteret.

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Väderleksrapport

  Maria

  (8 januari, 2017 kl. 22:48)

  Hej! Jag och min man2 småbarn 1&3 år planerar att hyra hus på koh lanta 1 månad till hösten (november) har ni tips på
  Boende så är det väldigt välkommet. Med vänlig hälsning, Maria

   Malena

   (9 januari, 2017 kl. 14:52)

   Hej, Vad kul att ni ska till Lanta! Det finns massor av olika typer av hus beroende på vad ni är ute efter för prisklass och läge. Jag skulle nog rekommendera er att kolla in jojo rentals hemsida så får ni lite koll på de ”svenskkolonier” som finns på ön. Lycka till! Vänligen, Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *