Fortsättning på eländet men vi ser ett ljus i tunneln

Vår resa har verkligen startat och fortsatt med otur. Först var det sjukstugan i Singapore och som sedan förföljde oss ända till Vietnam. När vi sedan kom till Kuala Lumpur så drabbades Jesper av, vad han först trodde var ”bara” en inflammation i tandköttet. Värktabletterna hjälpte föga och efter fyra helt sömnlösa nätter så blev det besök hos tandläkaren här på Koh Lanta. Det visade sig att det behövdes sugas ut var under tanden, behandling med antibiotika och om en vecka återbesök för att göra en krona till tanden. Dyr historia och trots både hemförsäkring och kompletterande reseförsäkring så får vi inte ut mer än 3000 kr på försäkringen. Många tusenlappar som flyger iväg och skandal då hemförsäkringen hänvisar till att vi skulle komma hem om 45 dagar och kan fixa det då (fast vi inte gör det), och trots att vi sedan har kompletterat med ytterligare försäkring för resterande dagar. Värdelöst och den striden är nog inte slut ännu… Tandvården här på Koh Lanta har dock ännu visat sig vara riktigt bra och förmodligen mycket billigare än hemma i Sverige.

Somewhere Else på Longbeach, Koh Lanta
Somewhere Else på Longbeach, Koh Lanta

Efter två timmar hos tandläkaren igår så fick vi tillbaka en betydligt mycket gladare och pratsammare familjemedlem. Skönt det och värt alla pengar i värden! Vi har njutit av lata dagar här på Koh Lanta innan skolan börjar nästa vecka. Det har varit perfekta stranddagar med mestadels mulet väder. Kanske inte det bästa för semesterfiraren som vill ha sol men för oss spelar det mindre roll och mulna dagar är det lättare att ha energi till mycket lek på stranden. Vi har hunnit besöka vårt absoluta favorithak Somewhere Else. Stället ägs av ett gäng bröder som vi har känt under ett antal år nu och dom serverar riktigt god thaimat till schyssta priser. Dessutom kan man sitta i en sala hela dagen och blicka ut över stranden och havet men ändå ha det skönt i skuggan. Här var vi så klart tvungna att beställa vår första mangoshake. Rekommenderas gör även deras gudomligt goda panang curry tillsammans med ett nanbröd. Barnens favorit är spagetti med kyckling och portionen är så stor så den räcker till båda våra barn att dela.

Longbeach, peaksäsong
Longbeach, peaksäsong

Det har varit perfekt surfväder här på ön dom senaste dagarna med många och hyfsat stora vågor. Grabbarna fullkomligt älskar det! Många timmar har spenderats till att fånga den perfekta vågen och surfa ända in till land.

Surfkillarna
Surfkillarna

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Fortsättning på eländet men vi ser ett ljus i tunneln

  Mikael

  (6 januari, 2017 kl. 16:32)

  Hej,

  Trist med tanden. Hoppas han repar sig snabbt grabben. Antar att Jesper inte var gladare efter onsdagens fotbollsmatch. Vi saknar er! Njut och ha det så bra! Hemma i Sthlm -17. Kanonväder.

   Malena

   (7 januari, 2017 kl. 11:45)

   Brr, det låter kallt tycker vi. Bara en si så där 50 graders temperaturskillnad. Kom hit istället så får ni njuta av värmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *