Staden som gärna upplevs från ovan

Under våra sista dagar i stan så har vi lärt oss att inte försöka gå dit vi ska utan istället ta en taxi till stället vi ska till och om orken finns kvar så kan vi gå hem. Barnen blir lätt trötta innan vi ens kommit dit vi ska vilket inte blir en så rolig historia. Taxi för övrigt trodde vi skulle bli en jobbig i historia i Vietnam. När vi läste på innan så hörde vi mest om historier där taxichaffisarna körde runt runt för att tjäna mer pengar och försökte blåsa en. Vi fick ett helt annat intryck. Det var lätt och billigt att ta taxi, dom körde alltid på taxameter och hade alltid gps framme så man själv kunde se hur vi åkte. På hotellet rekommenderade de att vi åkte med de två största taxibolagen och om någon taxichaffis försökte blåsa oss så skulle vi ta kort på deras id-handling så skulle hotellet fixa resten. Det verkar som att dom håller på att få bukt på taxiproblemet som tidigare funnits i Vietnam. När man kommer till flygplatsen så ska man alltid gå till taxikön för att få köra på taxameter och inte de som vill försöka få en att åka till fast pris. Fast pris är i princip aldrig billigare.

Om hotellet inte har gym så får man nöja sig med träning vid poolen.  Inte så dumt det heller.
Om hotellet inte har gym så får man nöja sig med träning vid poolen. Inte så dumt det heller.
Passionsfrukts säsongen verkar vara i full gång i Ho Chi Minh. Vi har frossat i passionsfrukt.
Passionsfrukts säsongen verkar vara i full gång i Ho Chi Minh. Vi har frossat i passionsfrukt.

Sista dagen spenderade vi först med lite mer shopping på marknaden Ben Thanh. Det var galet mycket folk, varmt och trångt men Rasmus ville väldigt gärna ha en fotbollströja så vi gjorde ett försök till. Här finns verkligen allt och lite till när det kommer till turistgrejer och piratkopior. På eftermiddagen blev det poolbad och träning vid poolkanten för oss vuxna. Vi försöker oftast att hitta hotell med gym men ibland funkar inte det och då får vi improvisera. Lite plankor och armhävningar kändes fint att göra uppe på taket medans resterande gäster drack drinkar. Vi vill verkligen slå ett slag för hotellet (Millenium Boutique Hotel) som vi har bott på här i Ho Chi Minh, prisvärt! Trots ganska små rum så var det två stora och sköna sängar som lätt kunde delas på två vuxna och två barn, fräscht hotell, trevlig personal, god frukost och härlig takbar med pool. Vi vuxna kunde smita upp på taket när barnen hade gått och lagt sig för att njuta av en drink i lugn och ro. Per natt var priset runt 45o kr vilket känns väldigt överkomligt.

Älskar alla dessa restauranger som finns några våningar upp med uteterrass.
Älskar alla dessa restauranger som finns några våningar upp med uteterrass.
Goda drinkar och god glass avnjutes helst på hög höjd.
Goda drinkar och god glass avnjutes helst på hög höjd.

Innan solen gick ner så tog vi oss till Bitexco Financial Tower för att kunna avnjuta en drink på 50:e våningen under solnedgång. Det var en härlig känsla och helt klart värt det. Drinkarna och glassen till barnen var ganska dyra men utsikten magisk. Man kan åka upp till 49:e våningen och betala för att bara åka upp och kolla på utsikten eller så kan man åka upp till 50:e våningen och ta en drink i restaurangen för ungefär samma pris. Känns helt klart värt att åka upp gratis och sedan betala för drinken. Då får man ju i alla fall något för pengarna! Vill man äta finedining så gör man det på våning 51 och på våning 52 finns det en bar men där får barnen inte följa med.

Utsikt från 50:e våningen på Bitexco tower
Utsikt från 50:e våningen på Bitexco tower
Bitexco Financial Tower på våning 50-52 kan man sippa drinkar, äta fin middag eller bara ta en fika.
Bitexco Financial Tower på våning 50-52 kan man sippa drinkar, äta fin middag eller bara ta en fika.

Ska vi sammanfatta vår Vietnamtripp med tre ord så säger vi; Billigt, Pho (nudelsoppa) och Historiskt. Nu lämnar vi det här landet för ett tag men kan absolut tänka oss att se fler delar av Vietnam framöver.

Den stora marknaden i Ho chi minh är värd ett besök om man vill shoppa billigt men glöm inte att pruta ordentligt.
Den stora marknaden i Ho chi minh är värd ett besök om man vill shoppa billigt men glöm inte att pruta ordentligt.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *