Nyårsfirande i Kuala Lumpur

Nyårsafton inleddes med ett tidigt morgonflyg från Vietnam till Kuala Lumpur. Kanske inte bästa starten med att gå upp jättetidigt när man ska orka hålla sig uppe till tolvslaget men som tur är så ligger KL en timme före så tolvslaget blir för oss kroppsligt klockan 23. När vi kom fram till hotellet strax efter lunch så var det helt galet med folk. Många som ska fira nyår här i stan. Vi möttes av en lite oväntad överraskning vid hotellet. Vi bokade ju alla boenden redan tidigt i höstas så hade inte riktigt koll på vad vi bokat men det visade sig att vi tydligen hade tänkt till och bokat ett clubrum. Extra lyx då vi fick åka gräddfil upp till 15:e våningen för egen incheckning och medan personalen skötte incheckningen kunde vi själva slappa med lite afternoontea. I bokningen ingick förutom fika på eftermiddagarna även lättare förtäring och drinkar på kvällen. Den lättare förtäringen var en hel buffé med mat, ostar, kex och bakelser. Grabbarna älskade det och det fick helt enkelt bli vår nyårsmiddag. Lyxigt värre och skönt med barn. Vi kunde bara sitta och ta det lugn med fri bar.

Afternoontea på hotellet
Afternoontea på hotellet

Vi hade verkligen sett fram emot ett nyårsfirande i Kuala Lumpur med massor av raketer men det blev lite av ett antiklimax. Efter maten gick vi ner i parken för att reka lite grann och det var redan galet mycket folk runt nio tiden. Vi insåg att det kanske inte var bästa platsen att trängas på med trötta barn utan drog oss istället hem för mys och spelkväll på hotellrummet. Tänkte att vi skulle få en bra plats att titta på raketerna från hotellet eftersom vi bor på 23:e våningen och har utsikt över tornen. Men vid tolvslaget så sköts alla raketer upp från en plats som skymdes av ett annat höghus precis bredvid oss, vi såg alltså ingenting. En stor besvikelse och grabbarna som hade lyckats hålla sig vakna ända till tolvslaget. Inte så mycket att göra mer än att krypa till sängs.

En något annorlunda form av glass. Tydligen koreanskt stuk. Vi var tvungna att testa.
En något annorlunda form av glass. Tydligen koreanskt stuk. Vi var tvungna att testa.
Framme i Kuala Lumpur och redo för poolbad med bästa utsikten.

Vi älskar verkligen Kuala Lumpur och har varit här flera gånger tidigare. Det är något speciellt med den här staden. Galet billig shopping av riktiga märken till störtsköna outletpriser, god mat på härliga restaurangstråk och vyn över Petronas Towers är bara helt underbar. Nu har vi ju bara en dryg dag på oss i stan innan vi drar vidare så idag fick vi prioritera. Det skulle shoppas datafodral och en riktig fotboll så vi drog till Sungei Wang och Imbi Plazas, två stora shopping center. Det finns galet många shoppingcenter i centrala KL men om vi verkligen ska rekommendera något så är det dessa två. Här har stora märken som Reebook, Adidas, Lewis med flera outletbutiker där kläderna kostar ungefär hälften mot i Sverige. Gillar man träningskläder så är det himmelriket. Så gott folk, det där datafodralet och fotbollen blev lite mer… och vi som redan har överfulla väskor. Eftersom vi alla var slitna efter den långa dagen igår så spenderades eftermiddagen i poolen för grabbarna medan vi vuxna varvade med gymmet och sedan lite lyx i loungen. Tidig sänggång och imorgon är det resdag igen. Då ska vi få resa hem till Koh Lanta igen. Nu längtar vi efter att få packa upp väskorna i garderober.

Gott Nytt År från Kuala Lumpur!

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *