Nattmarknad i Duong Dong

Nattmarknad i Duong Dong.
Nattmarknad i Duong Dong.

Sista dygnet på Phu Quoc kändes faktiskt lite ledsamt. Vi var liksom inte riktigt klara med vår strandbungalow och ön. Fem dagar var lite för kort för att vi skulle känna att vi hunnit göra allt vi ville. Sista kvällen begav vi oss in till Duong Dong som är staden på ön. Målet var att besöka nattmarknaden och att strosa runt lite grann. Vi hade nog tänkt oss en nattmarknad som vi är lite vana vid, piratkopior och lite annat smått och gott. I stället möttes vi av massor av restauranger som låg på rad utmed vattnet och det var ett väldigt trevligt promenadstråk med massor av fisk- och skaldjursrestauranger som trängdes på gatan. Positivt och mysigt! Tyvärr så känns inte Vietnam så speciellt billigt som vi trodde att det skulle vara. På vissa saker ligger de under Thailandspriser men eftersom den vietnamesiska dongen är starkt knuten till den amerikanska dollarn så blir inte kursen speciellt bra för oss svenskar, tyvärr.

 

Smarrig bläckfisk sallad.
Smarrig bläckfisk sallad.
Hugo spanar in alla fiskar och skaldjur som hölls levande i akvarier innan det var dags att äta dom.
Hugo spanar in alla fiskar och skaldjur som hölls levande i akvarier innan det var dags att äta dom.
Phu Quoc är känt för just fisk och skaldjur.
Phu Quoc är känt för just fisk och skaldjur.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *