Det här med att fira jul utomlands

Till grabbarnas stora glädje fick vi låna grannarnas pool.
En jul i värmen innebär så klart mycket bad och till grabbarnas stora glädje fick vi låna grannarnas pool.

Att fira jul i värmen är egentligen inte speciellt juligt. I år hade vi förmånen att ändå få ett något tidigt firande hemma i Sverige innan vi åkte. Det viktigaste med julen är ju egentligen att få vara med nära och kära. Det saknar vi så klart här men vi får också möjligheten att vara väldigt mycket med varandra i vår lilla familj och det är lyxigt. Julkänslorna hade svårt att infinna sig så klart och det där med all julmat det har vi inte svårt att vara utan. Däremot var grabbarna väldigt oroliga över det här med tomten och paket. Vilken tur dom hade att tomten hade hittat till Phu Quoc under natten och lämnat varsitt paket hängandes på dörren. Tyvärr kunde han ju inte stanna eftersom renarna inte klarar värmen så bra men grabbarna var överlyckliga över att dom faktiskt fick en julklapp.

Havsbad
Havsbad

Resterande del av dagen spenderade vi med poolbad och havsbad. Vi drack en massa goda fruktshakes, dukade upp ett litet mysbord på vår terrass med skumtomtar (obligatoriskt på julafton och fick följa med från Sverige) och tittade på sista avsnittet av julkalendern. Vi tyckte allihop att Selmas saga var superspännande i år! På kvällen beställde vi in en massa färsk fisk, bläckfisk och räkor för en alldeles utmärkt julmiddag. Fisk och skaldjur håller en väldigt hög klass här på Phu Quoc och tillagas på ett betydligt bättre sätt än på många andra ställen i Asien.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *