Phu Quoc, ett paradis som går mot massturism

Phu Quoc
Vår strandnära bungalow

Vi har flyttat in en väldigt spartansk bungalow precis vid havet. Om man går ut från vår terrass så har vi direkt sanden mellan tårna och vi både hör och ser havets brus hela tiden. Det är magiskt att ligga i hängmattan på det här stället. Alla skulle säkert inte gilla det. Bungalowen har glipor lite över allt, det finns knappt något varmt vatten och lakanen har lite gamla fläckar som inte går att få bort i tvätten. Men det är just det vi gillar med att resa, alla kontraster och just här på Phu Quoc så är den här strandbungalowen precis vad vi vill ha.

Äntligen lite strandlek. Det här är livet! - som vi brukar säga.
Äntligen lite strandlek. Det här är livet! – som vi brukar säga.

Vi har också haft turen att hamna på en del utav stranden, Long beach, där det fortfarande finns lite charm kvar. Här har ännu inte dom stora komplexen börjat bre ut sig men går vi bara lite längre bort på stranden så avlöser sig de större lyxiga resorten varandra. Om ett tag kommer Phu Quoc att vara Thailands Phuket och det är synd tycker vi.

Äntligen får vi känna moppevindarna i håret igen. Älskar friheten på en moppe!
Vad vi har längtat efter att känna moppevindarna i håret igen. Älskar friheten på en moppe!
Stora vägar byggs för massturismen.
Stora vägar byggs för massturismen.

Vi hyr en moppe och susar fram på stora breda vägar, helt nya med dubbla filer. Än så länge inte så mycket trafik och vi får dom stundtals för oss själva men, det rustas för massturism. Vi åker söder ut på ön till det som ska vara den vackraste stranden, Sao Beach. När vi kommer dit så möts vi av det där riktigt magiskt turkosa vattnet och den där riktigt pudervita sanden. En helt magisk vy om det inte vore för alla vattenskotrar som avlöser varandra och alla lyxhotell som tar 120 kr för en lunch istället för de 30 kr som vi betalar runt vårt ställe på Long beach. Jag vill inte vara bitter men det förtar liksom stämningen lite grann och visst jag förstår, vietnameserna har fattat att dom kan tjäna pengar på Phu Quoc men den charm som vi letar efter när vi reser, den kommer vi snart inte att hitta här.

Underbart strandbad.
Underbart strandbad.
Sao Beach, Phu Quoc
Sao Beach, Phu Quoc
Cooling i vattnet
Cooling i vattnet

Post Author: Malena

2 reaktioner på ”Phu Quoc, ett paradis som går mot massturism

  Maritha

  (26 december, 2016 kl. 16:19)

  Det ser helt underbart ut,vi saknar er men det ser ut som om ni njuter i värmen kramar från oss i höstrusket.

   Malena

   (27 december, 2016 kl. 03:07)

   Det är det:) ni skulle ha varit här! kramar från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *