Ett första intryck av Ho Chi Minh City

Restaurangbesök i Ho Chi Minh City
Restaurangbesök i Ho Chi Minh City

Det som först möter oss i Ho Chi Minh och Vietnam är myllret av människor, moppar som åker hur som helst och hit och dit och smoggen som gör att solen aldrig orkar fram genom alla avgaser. Under våra första timmar får vi också uppleva svårigheterna att kommunicera, engelskan som är bristfällig och den starka känslan för att så här gör man och gå inte utanför ramarna.

Galet god vietnamesisk mat. Tur att man inte alltid vet vad man stoppar i sig.
Galet god vietnamesisk mat. Tur att man inte alltid vet vad man stoppar i sig.

När tröttheten har släppt efter en tidig flygresa och vi hittar någonstans att äta så får vi också se en annan sida av Ho Chi Minh. En sida med fantastiskt god mat, inte alls stark men väldigt vällagad och väldigt god. Vi har checkat in på Victory hotell som ligger mitt inne i centrala Ho Chi Minh. Att hotellet har pool var ett utav våra kriterier men att hotellet sedan tar betalt för att använda den stod inte med i bokningen. Vi får snällt hosta upp med extra dongs för att grabbarna ska få bada. Det här var tänkt att vara en mellandag, en resdag och tid för återhämtning. Vi går ut en sväng för att få mat men spenderar också tid i poolen där grabbarna simmar längd efter längd, Rasmus gör skolarbete som måste hinnas med och vi fixar det sista med bokningen av vår nästa tripp.

Vietnamesisk mat
Att äta med pinnar är inte alltid det lättaste. Men övning ger färdighet heter det väl?

Tips för dig som ska resa till Vietnam! Om man inte ska stanna mer än 14 dagar så behöver man inte ansöka om visum däremot måste man kunna uppvisa att man har en flygbiljett som tar dig ut ur landet när du går in genom passkontrollen.

Post Author: Malena

1 reaktion på ”Ett första intryck av Ho Chi Minh City

    […] i ett och ett halvt år. Vi började med Singapore, fortsatte med Legoland i Malaysia, flög till Ho Chi Minh, spenderade lata dagar på Mekongfloden, hade strandhäng på Phu Quoc, mer stadsliv i Ho Chi Minh […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *