Avsked och mot nya platser

Vi säger hejdå till vår fina besättning.
Vi säger hejdå till vår fina besättning.

Dagen börjar redan vid halv sex då båtlivet på floden redan har varit i gång under ett par timmar. Vi får återigen avnjuta en underbar frukost ombord på vår song san och sedan är det dags att säga hejdå till personalen. Känns nästan lite vemodigt när vi levt så nära varandra under resan. Trots att dom inte kan någon som helst engelska så har vi fått en otrolig service och så har vi fått lära oss några nya vietnamesiska ord. ”Com on” – Tack så mycket! och ”kwang Wa” – utsökt (gott, efter måltid). Håll till godo med min vietnamesiska stavning, men ungefär så ska uttalet vara i alla fall.

Att resa med barn gör ibland resan så himla mycket enklare. Det är lättare att få en nära kontakt med människor och det finns oftast en annan förståelse och vilja bland lokalbefolkningen. Det kan också vara jobbigt ibland när små trötta ben inte orkar gå eller när barnen tycker att det är tråkigt men man lär sig att anpassa sitt resande på ett helt annat sätt. Jag skulle inte rekommendera den här turen till någon som har barn under fem år och om de är över fem år så bör de ha en del båtvana sedan tidigare eftersom det är många öppna partier på båten.

Vi tar oss från sampan en kort bit med taxi och hamnar på en myllrande pir vart ifrån vår speedbåt mot Phu Quoc ska avgå. Phu Quoc är Vietnams största ö och här ska vi nu slå oss ner för att fira jul.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *