Singapore, det blev inte riktigt som vi tänkt oss

Våra första två dagar i Singapore försöker vi varva mellan sängen och poolen. Inte för tidsomställningen utan för att jag och Jesper ligger helt däckade och sjuka. Barnen klarar sig som tur är undan och är galet sugna på poolbad vilket gör att dom är nöjda med att tillbringa tid vid poolen och framför paddorna. Vad hade man gjort utan paddor i vissa situationer? Sjukstugan går till och med så långt att vi bestämmer oss för att besöka läkare i Singapore. Där får vi lite starkare tabletter än alvedon och vi börjar ganska snabbt känna att det vänder. Vårt hotell ligger precis i utkanten av Chinatown. Det är ett bra och helt okej hotell men ett trevligt poolområde, stora enkelsängar, god frukost (asiatisk frukostbuffé är annars inte alltid känd som den bästa) men framför allt väldigt hjälpsam personal som alltid gör det lilla extra. Servicen är oftast det som lyfter ett boende oavsett standard.

 

Gatumat på matmarknad, fyra personer 120 kronor
Gatumat på matmarknad, fyra personer 120 kronor

 

Poolbad på hotellet. En inte allt för ovanlig syn de här dagarna i Singapore.
Poolbad på hotellet. En inte allt för ovanlig syn de här dagarna i Singapore.

 

Första dagarna lyckas vi ta en liten promenad i området. Vi brukar inte vara stora fan av Chinatowns. Dom känns oftast liknande vart man än befinner sig och med en stökig kommers av billiga piratkopior. Men här i Singapore får vi ett annat intryck. Lugnet sänker sig och det känns mer småskaligt på något vis. Vi hittar också en streetfood marknad där vi äter middag för en billig peng i Singaporemått mätt. 120kr för alla fyra med massor av thaimat och läsk till alla. På den här typen av ställen går det hitta prisvärd och god mat. Annars är Singapore dyrt. Pengarna rinner mellan fingrarna vilket inte är riktigt vår resbudget och om man inte har råd att äta på fina, dyra restauranger så blir det mycket snabbmat (vilket ligger i prisklass som Sverige). Det som är billigt i Singapore är att åka taxi. Här åker man lätt taxi för en billig peng och dessutom är det inte någon direkt trafik vilket gör att trafikstockningar är i princip obefintliga.

 

Vattenlek i Gardens by the bay
Vattenlek i Gardens by the bay

 

Magisk utsikt över Gardens by the bay och Marina Sands Singapore
Magisk utsikt över Gardens by the bay och Marina Sands Singapore

 

Sista två dagarna känner vi oss så pass bra att vi ändå kan ta oss på någon lite längre tur. Vi åker till Gardens by the bay vilket visar sig vara ett smart drag. Det är en stor park där vi hittar ett område som är tillägnat barn. Här finns det en lång äventyrsbana med olika hinder och ett stort område där badbyxorna åker på och där det är vatten som sprutar från alla möjliga håll. Ett väldigt bra stopp i en varm storstad och som grabbarna gillade skarpt. Här kan man lätt spendera några timmar. Parken i sig är också väldigt fin och nog mest känd för sina speciella trädskapelser som sträcker sig mot skyn. Vi gick på hängbroar mellan träden och såg ut över Marina Sands Bay. På kvällen tändes träden upp och ett ljusspel visades upp. Vi promenerade bort mot hamnen och fick se ännu en magisk ljusshow ut över vattnet. Singapores skyline är verkligen magisk och gör sig nästan bäst på kvällen. Vi strosade bara längs med vattnet, njöt av den ljumma kvällen och de glittrande storstadsbyggnaderna. Måste nog säga att Singapore ligger högt i topp på vackra städer med sina futuristiska byggnader.

 

På promenad uppe bland träden. Gardens by the bay, Singapore
På promenad uppe bland träden. Gardens by the bay, Singapore

 

Mäktigt vacker skyline i Singapore december 2016
Mäktigt vacker skyline i Singapore december 2016

 

Sista dagen åkte vi ut till Universal Studios. En nöjespark som vi inte tyckte var värd pengarna. Det var dyrt, mycket folk och väldigt hög ljudvolym över allt. Det dunkade musik ur högtalarna oavsett om du befann dig på restaurang, toalett eller åkte karusell. Det fanns några åkattraktioner som var häftiga med där man satt med 3D-glasögon och fick åka runt men annars inget speciellt.

 

En "nästan" riktig dinosaurieunge på Universal Studios i Singapore. Hugo var lite osäker på om den var riktig eller inte då den rörde på sig väldigt naturtroget.
En ”nästan” riktig dinosaurieunge på Universal Studios i Singapore. Hugo var lite osäker på om den var riktig eller inte då den rörde på sig väldigt naturtroget.

Post Author: Malena

1 reaktion på ”Singapore, det blev inte riktigt som vi tänkt oss

    […] åka på resan som vi längtat efter och planerat i ett och ett halvt år. Vi började med Singapore, fortsatte med Legoland i Malaysia, flög till Ho Chi Minh, spenderade lata dagar på Mekongfloden, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *