En tidig julklapp blir ett återbesök på Legoland

Den stora nyheten för i år och som precis hade premiär var Ninjagolandet. Till grabbarnas stora glädje så klart.
Den stora nyheten för i år och som precis hade premiär var Ninjagolandet. Till grabbarnas stora glädje så klart.

Legoland Malaysia ligger i Johur Bahru bara över bron från Singapore. Vi har varit där förut och sedan dess har grabbarna inte pratat om något annat. Därför bestämde vi att ett besök där fick bli deras julklapp i år. Vi tog bussen över från Singapore och det tog ungefär två timmar eftersom vi var tvungna att ta oss igenom två gränskontroller. Vi hade fått höra att det kan ta upp till fyra timmar beroende på ”traficjam” men för oss flöt det på väldigt smidigt. Det gäller att välja rätt veckodag att åka på då många veckopendlar mellan städerna för jobb.

Ett toppen besök!
Ett toppen besök!

 

Jag ser det snöar, mitt i värmen...
Jag ser det snöar, mitt i värmen…

Vi valde att bo på legohotellet då det är en extra lyxig känsla och att man få komma in i parken en timme innan öppning. Kanske var det för att vi har varit där förut, kanske var det för att vi fortfarande var lite hängiga i kroppen men samma känsla som förra gången inföll sig aldrig. Barnen älskade det så klart. Det är väldigt lite köer (speciellt på veckodagar) där man bara kan springa runt och åka, åka, åka. Billig mat inne i parken och faktiskt helt okej för att vara ”parkmat”. Vattenparken är så klart en höjdare i värmen och alla i hela familjen kunde nu åka allt. Det som var bra med både vattenparken och legoland var att den högsta längdgränsen var 110 cm och det innebar att det inte blev några begränsningar för den åkgalne femåringen som precis passerade 110 gränsen. Nåväl, ibland var det en sexårsgräns men den var ju lite enklare att smita undan.  Vi åkte och åkte i två dagar och sedan var vi helt slut. Frukosten på hotellet och kvällsbuffén i Brick-restaurangen höll tyvärr inte alls samma kvalitét som vid vårt förra besök. Men grabbarna var som sagt var toknöjda och det var ju huvudsaken. På kvällen checkar vi in på ett hotell nära flygplatsen eftersom vi har ett tidigt morgonflyg att passa dagen därpå.

Frosseri på Brickrestaurangens buffé.
Frosseri på Brickrestaurangens buffé.

 

Allt är barnanpassat på hotellet och så klart var duken ritbar.
Allt är barnanpassat på hotellet och så klart var duken ritbar.

Post Author: Malena

1 reaktion på ”En tidig julklapp blir ett återbesök på Legoland

    […] vi längtat efter och planerat i ett och ett halvt år. Vi började med Singapore, fortsatte med Legoland i Malaysia, flög till Ho Chi Minh, spenderade lata dagar på Mekongfloden, hade strandhäng på Phu Quoc, mer […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *