Packningspaniken – vad behöver vi ta med på långresa

Vi är mitt uppe i den stora packfasen. Det är nu som vi inser att vi faktiskt ska åka och tiden här hemma är begränsad. Trots att vi gjort den här resan flera gånger förut så känns det ändå som att ”hjälp, vi hinner inte”. 

Det är så många olika etapper som ska klaras av. Eftersom vi hyr ut boendet här hemma så ska allt rensas, gås igenom och sedan packas ner. Ungefär som en flyttstäd. Allt kan inte packas på en gång utan vissa saker behöver vi framme. I samma veva ska vi packa det som ska med på resan, ett paket som ska gå direkt ner till Koh Lanta och vad behöver vi sista helgen när vi har flyttat ut men inte åkt från kylan i Sverige? Det vi kan konstatera är att packningen för den här resan känns betydligt mycket enklare. Grabbarna är nu så stora så vi behöver inte ha med några specialgrejer längre (förutom flytvästarna). 

När resväskan nu står framme så har barnen också börjat fatta att det närmar sig. Frågade vad grabbarna längtar mest efter;

– ”Att bada, jag ska bada varje dag” Hugo 5 år

– ”Att resa och så längtar jag efter att dricka mangoshakes i Thailand” Rasmus 7 år

Målbild! – viktiga att ha i allt packande, Koh Lanta Thailand december 2014
 
Vad tar vi då med oss? Svaret är så lite som möjligt, det vi behöver innan vi kommer till Koh Lanta (mest för att vi ska slippa springa runt och lägga tid på att leta grejer vi behöver när vi är ute och reser) Väl på Koh Lanta så finns det mesta och där har vi en helt annan tid. 

– Flytvästar till barnen (finns inte alltid barnstorlek när man är ute och reser)

– Solskyddsmedel och myggmedel (som räcker när vi ska resa runt, sedan köper vi efter hand)

– Sommarkläderna från i somras som inte är urväxta (kompletterar på resan efterhand)

– Badkläder, UV-tröjor, solhatt

– Ett par gympadojjor och ett par flippflopps/foppisar till barnen

– Miniapotek

– Utskrift på alla resehandlingar, pass, visum (pengar tar vi alltid ut i bankomat på plats för att slippa dyra växlingsavgifter, vi ser till att ha med oss kort utan dyra uttagsavgifter)

– Kameror, viktigt!!!

– I-pads (bästa resevännen för barnen & dator för oss vuxna då vi kommer att jobba endel

– Skoldokument

– Snorkel, cyklop, simglasögon, puffar

En ganska liten och nätt lista va?! Borde gå att få ner i två resväskor. Vi reser oftast med resväskor då det brukar funka väldigt smidigt. Kläderna håller sig fräschare än i ryggsäck och allt blir mer lättåtkomligt.

Bra att ha med småbarn, sack-and-seat. Koh Lanta januari 2010
När barnen var mindre så behövdes betydligt mycket mer men det som vi har haft mest nytta av i tidigare åldrar har varit; sack-in-seat (tygstol som kan fästas på vanlig stol), välling (finns oftast inte), behändig lite ihopfällbar vagn (vi har kört maclaren), bärryggsäck alt babybjörn beroende på barnets ålder, nappflaska+nappar (om barnet är lite kräsen och inte tar vad som helst), puffar (brukar vara svårt att hitta av bra kvalitet och storlek). Det mesta finns annars på plats och man brukar inte behöva bära med sig så mycket som man tror.

Post Author: Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *